7 Mayıs 2010 Cuma

THAI YEMEKLERİ -5

Yine süper lezzetli bir yemek phat phrik kai, Türkçesinin anlamı baharatlı tavuk diye süper kısa bir özet olacak.

Bu yemekte tavuk pirzola kullanıyoruz, kişi başı bir tane yeterli. Taze börülceyi içine katacağız 9-10 adet yeterli.

Pirzolaları resimdeki gibi küçük parçalara ayırıyoruz, kemiği de ortadan ikiye bölüyoruz.Börülceleri 2-3 cm uzunlukta doğruyoruz.

Yeşil biberi jülyen doğruyoruz.
Keffir limonu yapraklarını küçük parçalara ayırıyoruz. Bildiğimiz taze limon yaprağı aynı tadı olmasa da hoş ve hafif bir aroma katmakta.

Vok içine 1/4 su bardağı hindistan cevizi sütünü koyuyoruz. Ateş orta ısıda. Hindistan cevisi sütü büyük marketlerde bulunmaktadır.

Kırmızı köriyi (Bu da büyük marketlerin uzak doğu reyonlarında bulunuyor) ısıttığımız hindistan cevizi sütüne ilave diyoruz ve kalan 3/4 su bardağı hindistan cevizi sütünü de ilave edip orta ısıda karıştırıyoruz,

ta ki hindistan cevizi sütü buharlaşmaya başlayıp karışım macunsu bi kıvam alana kadar.
Şimdi tavukları ilave edin ve vok’un içine 3-4 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ilave edin. Isıyı arttırın ve başlayın sürekli karıştırarak pişirmeye.
Yağ az geldiyse ilave edin. 2 çorba kaşığı soya sosu, 2 çorba kaşığı da balık sosu ve 3 çorba kaşığı şeker ilave edin. Karıştırmaya devam.
Yaklaşık 5-6 dakika sonra da börülceleri, yeşil biberi ve limon yapraklarını ilave edip 2 dakika daha karıştırın, fazla değil, çünkü sebzeler diri kalmalı.
Servise hazırdır... afiyet olsun.

Ali Akyol

Hiç yorum yok: