4 Aralık 2008 Perşembe

YOL NOTLARI-12

Malezya’nın Cameron Higlands adıyla maruf olan yerınde en hoşuma giden şey denizden 1400mt irtifada olması idi.. Bu ne demektir? Serinlik hatta üşümek demektir. Aslını sorarsanız sıcağa bir müddet sonra uyum sağlıyorsunuz.... hatta “acaba ne zaman mutasyon geçirmeye başlayıp solungaçlarım çıkacak?” diye de düşünmeden edemiyorum ne de olsa %90 dan aşağı düşmeyen bir nem seviyesi var. Evet burada geceleri battaniye kullanıyordum, hani uzun bir eşofman altı niye almadım diye de hayıflanmadım denemez. Buradaki en meşhur şey, çay yetiştiriyor. Ayrica burasınin mimari yapı ve doğa ortamı olarak Malezya nın İsviçresi diyebiliriz.

Çay yetiştirmenin haricinde buraya insan çekebilmek için de bir iki de aktivite düzenlenmiş. Geldik katılacaz tabiki.

Önce 4x4 off road araçlar
ile bir yarım saat kadar gidiliyor.. sonra yağmur ormanları içinde bir o kadar daha süren off road yaşanıyor. Arkasından inip 1 saat kadar bu ormanda yürüyorsunuz ve amacımız olan bu çiçeği bulmaya gidiyorsunuz. Yaklaşık çapı 120 cm ye kadar olabiliyor. Çiçek açma süresi 14-15 ay sürüyor, yapraklarını açtıktan 3 gün sonra yanına yaklaştırmayacak kadar kötü bir koku salgılıyor, sonra rehber arkadaşlar yenisini arıyorlar ki turistlere gösterebilsinler ve çektiğiniz onca eziyete değsin.

Sonra buradan çıkıp bir Aborcin köyüne gidiyorsunuz... orada ok üflemesini
öğretiyorlar.. valla büyük deneyim :) Hani bizim jenerasyon kağıttan ok külah yapıp bunu plastik boru ile üflemede zaten deneyimli olduğu için oldukça başarılı bir performans sergiledim. Yalnız bu arkadaşlar ne kadar Avusturalya Aborcinidir bilemem.. resimleri var işte, siz karar verin.

Oradan da çıkıp bir çay plantasyonu
Not: Orada erkeler de topluyor çayı...
ve fabrikasına gidiliyor, çay bilmeyenler için ilginç olsa gerek.

Arkasından da kelebek ve börtü böcek
çiftliği ve çilek çiftliğine gidilip hayran hayran kelebek ve böcekler ve sair haşaratseyredilip üstünüze yapıştırılan akrepler ile resim çektirip çilek tadıyorsunuz....
Ama bu kele çok sevimliydi doğrusu..

Tanah Rata yani Cameron Higlands ların merkez şehri işte bu kadar. Serinliğine diyecek şey yok ama. Bir diğer konu da bir şehirde bundan daha çok Land Rover ancak Land Rover fabrikasında olabilir. Bu kadar çok çeşit ve modelde daha önceden hiç bir yerde görmedim.
Sevgiler

Hiç yorum yok: