27 Kasım 2008 Perşembe

YOL NOTLARI-5

Singapur'dan klimali bir otobus esliginde Kuala Lumpur'a varmak uzereyim. Yaklsik 150 km lik yolumuz var ama musonlar basladi. Rehber kitaplarda kasim da biter diyor, bakalim 3-5 gune kalmaz kesilecek mi?

Yolum derhal backpacker lerin oldugu kisma dusuyor, zaten Puduraya otobus garaji bu bolgeye cok yakin, bir kac GH dolastiktan sonra asagi yukari fiyatlar konusunda fikir sahibi oldum. Begendigin GH sahibi pakistanli cikip benim Turk oldugumu ogrenince bir miktar daha indirim yapti, e artik burada kalmamak olmaz.

Malezya'daki kara yollari cok duzgun, ozellikle Singapur'dan Kuala Lumpur' a kadar iki gidis iki donus sertlio bir otoban mevcut. bizde ki trafigi kaldirmaz ama burasi icin simdilik yeterli gibi. Kuala Lumpur da Singapur gibi etnik cesitliligi barindiran bir sehir, hatta tum ulke oyle.

Havadaki nem orani tahminen %90 da asagi dusmuyor burada, ve disarda sarf edilen en kucuk bir efor size bol bol ter olarak geri donuyor. Hemen hemen tum alisveris merkezleri birbirine baglantili yapilmis ki, insanlar disari cikip terlemesin ve bol bol alis veris yapabilsin diye.

Sevgiler
Ali Akyol

Hiç yorum yok: